Lokalizacja

Nowy Świat 6/12
00-400 Warszawa

Telefon

+48 783 980 026

imperia@imperiacatering.pl

 

Oferta weselna

 
Oferta
na zorganizowanie przyjęcia weselnego
w Sali Bankietowej Imperia
Nowy Świat 6/12, Warszawa
 
Mamy zaszczyt przedstawić Państwu propozycję zorganizowania 
radosnej celebracji z okazji uroczystości jaką są  zaślubiny Młodej Pary,
 
Lokalizacja Sali Bankietowej Imperia w samym centrum Warszawy w prestiżowym budynku jakim jest Centrum Bankowo Finansowe, to tylko dodatkowy atut naszych przyjęć. Oferujemy bowiem ucztę dla ciała i ducha,  przy stołach suto zastawionych  smakołykami kuchni staropolskiej, europejskiej  lub wybranej przez Państwa.
 
W trakcie trwania przyjęcia zapewniamy bezpłatnie:
  • Rezerwację funkcjonalnych sal (przyjęcia od 80 do 500 osób) 
  • Stały nadzór managera
  • Starannie dobrany zespól profesjonalnych kelnerów i kucharzy 
 
Wygrywamy konkursy kulinarne!
 
 
Na wstępie, witamy Gości i Parę Młodą 
kieliszkiem wina musującego.
 
 
Zgodnie ze staropolską tradycją, proponujemy przywitanie Młodej Pary 
przez rodziców chlebem i solą. 
 
Po wzniesionym toaście, 
Młoda Para wraz z Gośćmi zajmuje miejsca przy zastawionych stołach.
 
 
 
Zimne przystawki, siedem przystawek do wyboru
 
  • Mięsa i pasztet własnego wypieku: 
    pieczony schab karkowy, pieczona rolada z boczku z majerankiem, pasztet wieprzowo - wołowy z żurawiną
  • Mięsa własnego wypieku: 
    pieczony schab karkowy, pieczona rolada z boczku z majerankiem, szynka peklowana pieczona w świeżych ziołach
  • Półmisek pasztetu wieprzowo – wołowego z żurawiną podany z konfiturą z żurawiny
  • Jeden rodzaj śledzi bałtyckich do wyboru: 
    w oleju z czerwoną cebulą i natką pietruszki, po kaszubsku
  • Rolada z polędwicy wieprzowej i borowików
  • Nóżki wieprzowe z warzywami podawane z cytryną
  • Rolada z naleśników szpinakowych i wędzonego łososia z czarna oliwką
  • Tymbaliki drobiowe z marchewką i natką pietruszki, podawane z cytryną
  • Schab zalewany w auszpiku podawany na trzy sposoby: z jajkiem, ze szparagami, z chrzanem
  • Terrina z wędzonego łososia z czarną oliwką
  • Galaretki z morszczuka i marchewki, podawane z cytryną 
  • Rolada z wędzonego łososia, sera śmietanowego i kopru
  • Dorsz zalewany w auszpiku cytrynowym z kaparami
  • Włoska mozzarella z pomidorami, aromatycznym pesto i świeżą bazylią
  • Rolada z naleśnika pszennego z serkiem śmietankowym, chrupiącymi warzywami i koprem
  • Trzy wyśmienite sery z owocami, łódeczki z selera naciowego z serem pleśniowym i orzechami 
  • Polskie jaja w majonezie ze szczypiorem
  • Polskie jaja w majonezie z rumem i rodzynkami
  • Ryba na warzywach po grecku
 
 
Miks marynat
 
Dwa sosy do wyboru: 
tatarski, chrzanowy, koktajlowy
 
Pieczywo pełnoziarniste, bankietowe
 
Sałatki, dwie do wyboru
 
  • Sałatka z paluszkami karbowymi i makaronem sojowym
  • Sałatka z szynką, tartym serem Gouda, sałatą lodową  i pomidorami w sosie majonezowym
  • Sałatka Szefa z zarumienionym boczkiem na liściach szpinaku
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i pomidorami
  • Hawajska z ananasami i indykiem
  • Sałatka z brokuł, ogórka konserwowego i gotowanego jajka z sosem majonezowym
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa z własnym majonezem posypana żółtkiem
  • Sałatka grecka z serem Feta i oliwkami
  • Sałatka Polska z grillowanym kurczakiem, bekonem i jajkiem  w sosie jogurtowo czosnkowym
  • Sałatka z kaszą kus kus i grillowanymi warzywami i z suszonymi pomidorami
 
 
Zupy,  dwie do wyboru
 
  • Rosół domowy z makaronem
  • Tradycyjne flaki wołowe
  • Krem z grzybów leśnych z grzankami i łezką śmietany
  • Krem z pomidorów z bazylią i łezką śmietany
  • Krem z zielonego groszku z łezką śmietany z groszkiem ptysiowym
  • Krem z białych warzyw z grzanką ziołową
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
 
 
Pierwsze danie główne, gorące – jedno danie do wyboru 
 
  • Cukinia faszerowana serem Feta (podajemy w miesiącach czerwiec –październik)
  • Makaron Tagliatelle z sosem z grzybów leśnych i śmietany
  • Makaron Penne z sosem z łososia norweskiego, białego wina i śmietany
  • Filet z Morszczuka w sosie cytrynowym z kaparami
  • Dorsz zapiekany na liściach szpinaku 
  • Pieczona pierś drobiowa nadziewana serem Feta i czerwoną papryką podana z salsą pomidorową 
  • Trzy fileciki z pieczonej piersi kurczaka podawane w sosie szpinakowo - śmietanowym 
  • Kotlet de Volaie z masłem lub z żółtym serem 
  • Rolada z indyka z serem żółtym, z serem Camembert i szynką podana w sosie śmietanowym
  • Pieczona pierś drobiowa nadziewana serem Feta i czerwoną papryką podana z salsą pomidorową 
  • Trzy fileciki z pieczonej piersi kurczaka podawane w sosie szpinakowo - śmietanowym 
  • Kotlet de Volaie z masłem lub z żółtym serem 
  • Pieczeń z karczku w wyśmienitym sosie pieczeniowym 
  • Pieczeń z karczku w wyśmienitym sosie myśliwskim z ogórkiem kiszonym 
  • Tradycyjny schabowy
  • Tradycyjny kotlet mielony z natką pietruszki 
  • Zrazy wieprzowe nadziewane boczkiem i kiszonym ogórkiem 
  • Polędwica wieprzowa podana w trzech plastrach z sosem z suszonych pomidorów i śmietany
  • Polędwica wieprzowa podana w trzech plastrach z sosem z grzybów leśnych i śmietany
  • Sztuka mięsa wołowego (policzki wołowe) w sosie własnym pieczeniowym
  • Boeuf Stroganow 
 
 
Dwa dodatki do wyboru do dania głównego gorącego:
 
  • Kluski Śląskie
  • Kopytka Ziemniaczane
  • Zasmażane buraczki
  • Zasmażana kapusta
  • Zapiekane w ziołach ziemniakami
  • Ziemniaki z wody ze świeżym koprem
  • Puree ziemniaczano koperkowe
  • Ryż na dziko
  • Plastry gotowanej marchwi
  • Gotowane na parze warzywa 
  • Zielona fasolka szparagowa
  • Bukiet surówek sezonowych (bez majonezu)
  • Bukiet surówek sezonowych  

 

 

Bufet deserowo kawowy z napojami gorącymi, ciastami i owocami:
 
  • Kawa Segafredo 
  • Herbata Dilmah ( wybór smaków )

 

  • Owoce sezonowe krojone serwowane na paterach włoskich podawane ze świeżą miętą
  • Doskonałe ciasta naszego wypieku: 
    puszyste roladki z nadzieniem owocowym i bitą śmietaną,
    babeczki z musem waniliowym i owocami,
    pachnąca cynamonem szarlotka z kruszonką,
    delikatny sernik z wiśniami,
    ciasto kokosowe,
    beziki,
    mufiny.
 
 
Drugie danie główne, gorące – jedno danie do wyboru 
 
  • Cukinia faszerowana serem Feta (podajemy w miesiącach czerwiec –październik)
  • Makaron Tagliatelle z sosem z grzybów leśnych i śmietany
  • Makaron Penne z sosem z łososia norweskiego, białego wina i śmietany
  • Filet z Morszczuka w sosie cytrynowym z kaparami
  • Dorsz zapiekany na liściach szpinaku 
  • Pieczona pierś drobiowa nadziewana serem Feta i czerwoną papryką podana z salsą pomidorową 
  • Trzy fileciki z pieczonej piersi kurczaka podawane w sosie szpinakowo - śmietanowym 
  • Kotlet de Volaie z masłem lub z żółtym serem 
  • Rolada z indyka z serem żółtym, z serem Camembert i szynką podana w sosie śmietanowym
  • Pieczona pierś drobiowa nadziewana serem Feta i czerwoną papryką podana z salsą pomidorową 
  • Trzy fileciki z pieczonej piersi kurczaka podawane w sosie szpinakowo - śmietanowym 
  • Kotlet de Volaie z masłem lub z żółtym serem 
  • Pieczeń z karczku w wyśmienitym sosie pieczeniowym 
  • Pieczeń z karczku w wyśmienitym sosie myśliwskim z ogórkiem kiszonym 
  • Tradycyjny schabowy
  • Tradycyjny kotlet mielony z natką pietruszki 
  • Zrazy wieprzowe nadziewane boczkiem i kiszonym ogórkiem 
  • Polędwica wieprzowa podana w trzech plastrach 
  • z sosem z suszonych pomidorów i śmietany
  • Polędwica wieprzowa podana w trzech plastrach 
  • z sosem z grzybów leśnych i śmietany
  • Sztuka mięsa wołowego (policzki wołowe) w sosie własnym pieczeniowym
  • Boeuf Stroganow 
 
 
Dwa dodatki do wyboru do dania głównego gorącego:
 
  • Kluski Śląskie
  • Kopytka Ziemniaczane
  • Zasmażane buraczki
  • Zasmażana kapusta
  • Zapiekane w ziołach ziemniakami
  • Ziemniaki z wody ze świeżym koprem
  • Puree ziemniaczano koperkowe
  • Ryż na dziko
  • Plastry gotowanej marchwi
  • Gotowane na parze warzywa 
  • Zielona fasolka szparagowa
  • Bukiet surówek sezonowych (bez majonezu)
  • Bukiet surówek sezonowych  
 
 
Możemy przygotować dla dzieci główne danie
 
  • Spaghetti w Sosie Bolognese 
  • Spaghetti w Sosie z pomidorów
  • Pierogi ruskie
  • Fileciki z kurczaka 
  • Dodatki do wyboru jak w daniach głównych dla dorosłych
 
 
Danie gorące podawane w formie bufetu, jeden rodzaj do wyboru:
 
  • Pierogi gotowane podawane z okrasą i cebulką podsmażaną dwa rodzaje w bemarze:
    z kapustą i leśnymi grzybami, 
    ruskie, 
    mięso, 
    szpinak z żółtym serem
  • Polski bigos gotowany na pieczystym, czerwonym winie, śliwkach węgierkach i leśnych grzybach
 
 
Zupa, jedna do wyboru 
 
  • Barszcz czerwony z ręcznie lepionymi uszkami 
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem 
  • Żurek na zakwasie i suszonych borowikach z jajkiem i białą kiełbaską
 
 
Napoje zimne bez limitu: 
 
  • soki owocowe 100%: jabłko, pomarańcza
  • napoje gazowane: Pepsi, Mirinda, 7UP
  • woda niegazowana podawana z cytryną
 
 
cena proponowanego przyjęcia 
zgodna z aktualnym cennikiem ofert 
 
 
 
Dodatkowo płatne usługi i atrakcje:
  1. Możliwość zamówienia alkoholu po atrakcyjnych cenach. 
  2. W przypadku gdy Gość dokupuje alkohol i napoje we własnym zakresie pobieramy 2,7 zł z podatkiem VAT od jednej osoby zakontraktowanej nie mniej jednak niż 300 zł. cena obejmuje: przygotowanie szkła, nakrycie, serwis oraz sprzątanie. 
  3. Przygotowanie Atrakcyjnego Drink Baru wraz z profesjonalną obsługą barmańską; opłata za jednego barmana i przygotowanie baru 800 zł z podatkiem VAT.
  4. Stół wiejski z naszymi wyrobami (chwalona atrakcja przez naszych Gości):
    pieczona szynka z nogą, swojskie kiełbasy, pieczona kaszanka z cebulką podana na ciepło, salcesony, pasztet wieprzowo - wołowy z żurawiną, schab z wędzarni, chleb wiejski, smalec staropolski z jabłkiem, cebulką i majerankami, ogórki kiszone; oferta cenowa 1.600 zł z podatkiem VAT  dla przyjęcia do 100 osób 
  5. Płonące szynki z nogą wraz z kopytkami ziemniaczanymi i sosem pieczeniowym serwowana przez Szefa Kuchni – 960 zł. z podatkiem VAT oferta cenowa dla 80 osób.
  6. Fontanna czekoladowa z białą lub ciemną czekoladą podana na osobnym stole wraz ze świeżymi owocami, piankami, rurkami oferta cenowa 1.400 zł z podatkiem VAT dla przyjęcia do 100 osób
  7. Domowa szarlotka pachnąca cynamonem i jabłkami podawana na ciepło z gałką lodów waniliowych – 10,99 zł / porcja. 
  8. Sorbet z owoców podany w kieliszku z winem musującym 10,99 zł. / porcja
  9. Wyserwowanie Gościom tortu zakupionego przez Zamawiającego: 
    2 zł od każdej osoby zakontraktowanej, cena z podatkiem VAT, nie mniej jednak niż 200 zł. Cena obejmuje przygotowanie porcelany, serwowanie przez kelnerów, sprzątanie.
  10. Wypożyczenie stołów coctailowych z białą lub czarną bielizną stołową i wazonem ze świecą 28 zł / 1 stolik
 
Cieszymy się na smakowitą współpracę,
Managerowie
Agnieszka Domaszczyńska (783 98 00 26)
Maciej Kałwiński (601 54 32 91)
 
www.imperiacatering.pl

Prezentowana oferta, cenniki i informacje nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego. Ich dostępność oraz warunki mogą ulec zmianie. Wszelkie informacje zawarte w przedmiotowym dokumencie oraz warunki będące przedmiotem naszej rozmowy są ściśle poufne dla stron i nie stanowią potwierdzenia zawarcia umowy, nie stanowią ich przyrzeczenia ani jakiegokolwiek zobowiązania Naszej Firmy. Informacje zawarte w tym dokumencie oraz warunki rozmów nie mają wyznaczonych ram czasowych oraz mogą być przedmiotem dalszych zmian. Jedynie podpisana umowa w ostatecznym brzmieniu przez osoby do tego upoważnione skutkuje zobowiązaniem spoczywającym na Naszej Firmie.